CHEF ADRIAN

Sunt de 17 ani in acest univers al gastronomiei.Bucataria mea nu este conceputa pentru a repeta actul codificat, ci pentru a crea, inventa, cu scopul unic de a arata bine şi frumos.

miercuri, 18 ianuarie 2012

3.

FILE DE SOMON LA ABUR CU RISOTTO SI SOS AROMAT DE IERBURI

Mod de preparare:
                   - fileul de somon se fierbe la abur intr-o ola speciala impreuna cu bucatelele de ardei gras de diferite culori;
                   - separat se face un risotto: se caleste in ulei ceapa tocata marunt, se adauga orezul si se amesteca foarte bine; cand orezul a inceput sa se cristalizeze se stinge cu putin vin alb si se continua cu supa de pui, pusa treptat; cand orezul este aproape gata, se adauga putina supa fiarta cu sofran pentru culoare si se potriveste de gust;
                   - se face o reductie de vin alb cu supa de pui, o ceapa alba si putina zeama de lamaie; dupa ce a fiert putin, se strecoara si apoi se pune din nou pe foc; se adauga smantana dulce si se continua fierberea; cand sosul este aproape gata, se adauga ierburile: busuioc verde, chives, patrunjel;
                   - pe mijlocul farfuriei se pune orezul, peste orez se pune somonul, de jur imprejurul somonului se pun bucatelele de ardei gras si sosul de ierburi, iar ca decor folosim o salatica pe care o punem intr-o parte a farfuriei.
                                                                                                  Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu