FILE DE SOMON LA ABUR CU RISOTTO SI SOS AROMAT DE IERBURI |
Mod de preparare:
- fileul de somon se fierbe la abur intr-o ola speciala impreuna cu bucatelele de ardei gras de diferite culori;
- separat se face un risotto: se caleste in ulei ceapa tocata marunt, se adauga orezul si se amesteca foarte bine; cand orezul a inceput sa se cristalizeze se stinge cu putin vin alb si se continua cu supa de pui, pusa treptat; cand orezul este aproape gata, se adauga putina supa fiarta cu sofran pentru culoare si se potriveste de gust;
- se face o reductie de vin alb cu supa de pui, o ceapa alba si putina zeama de lamaie; dupa ce a fiert putin, se strecoara si apoi se pune din nou pe foc; se adauga smantana dulce si se continua fierberea; cand sosul este aproape gata, se adauga ierburile: busuioc verde, chives, patrunjel;
- pe mijlocul farfuriei se pune orezul, peste orez se pune somonul, de jur imprejurul somonului se pun bucatelele de ardei gras si sosul de ierburi, iar ca decor folosim o salatica pe care o punem intr-o parte a farfuriei.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu