CHEF ADRIAN

Sunt de 17 ani in acest univers al gastronomiei.Bucataria mea nu este conceputa pentru a repeta actul codificat, ci pentru a crea, inventa, cu scopul unic de a arata bine şi frumos.

luni, 2 ianuarie 2012

CRACIUNUL SI REVELIONUL IN CUVINTE SI IMAGINI

Ziua de Craciun a inceput asa cum trebuie sa inceapa ea normal: fiecare membru al familiei isi desface cadoul primit de la Mosul si se bucura de el. Asa am facut si eu.


Mie mosul mi-a adus un pulovar pe care mi l-am dorit. Eram euforic deoarece Mosul nu m-a sarit nici anul acesta. Sarbatoarea Craciunului deja a inceput si nu trebuie sa pierdem nici macar un minut nepetrecut. Zis si facut. Ne-am imbracat repede ,am impachetat cate ceva si am plecat spre locul unde ne intalnim de cativa ani :la parintii mei. Acolo facem o masa mare cu de toate si ne simtim foarte bine. 


Responsabil cu intretinerea atmosferei este tata. Mai zice cate o gluma sau cate un banc . Mama ne aseaza la masa si prima data ne serveste cu cate o ceasca de tuica fiarta. Face asta de fiecare data de Craciun. Apoi usor usor se umple masa de platouri si platoute .Nu mai ai loc sa pui un ac. Dar asa ne-am invatat .Tata e cel care aduce vinul. Il pune in pahare ,ciocnim si ne uram de bine pentru anul care vine. Povestim , radem ,facem poze sa imortalizam si intalnirea de anul acesta .Si uite asa se duce si ziua in care am sarbatorit cu totii nasterea lui ISUS.


La lasarea intunericului plecam acasa. A doua zi ma duc la munca si trebuie sa ma odihnesc. Intalnirea din a doua zi de Craciun a fost cu colegii de munca. A fost o zi lejera cu glume si rasete. Avand si putina activitate ,a trecut mai repede decat am crezut.


Cu cat trecea timpul si se apropia sfarsitul programului, cu atat eram mai nerabdator sa plec, deoarece a doua zi plecam la Busteni pentru o intalnire cu directoarea restaurantului CASA FREYA. http://www.casafreya.ro/  Urma sa discutam despre un meniu festiv in seara de revelion. A venit si ziua in care plecam la munte. M-am trezit de dimineata conform proverbului :Cine se scoala de dimineata departe ajunge. Departe trebuia sa ajung si eu si aveam si ceva mai multe de discutat. Am plecat la gara ,am cumparat bilet de tren si acum asteptam trenul. Ma gandeam daca o sa gasesc zapada la munte. Am plecat din Bucuresti cu destinatia Busteni. Cu cat ma apropiam de munte cu atat aerul era mai curat si mai rece. Cand am ajuns am constatat ca zapada era doar la inaltimi foarte mari, iar in oras era uscat ca in Bucuresti. Ce sa fac, nu am noroc. Aici ma astepta un domn cara m-a dus la pensiunea Casa Freya. Am fost impresionat de ceea ce am vazut. O pensiune de patru stele foarte frumoasa. Au urmat cateva ore de discutii cu doamna directoare pe baza meniului festiv de revelion si a meniului de brunch de pe 1 ianuarie. Dupa discutii am mancat ceva impreuna in restaurantul din incinta pentru a sarbatorii colaborarea ce urma sa vina. Spre seara am plecat inapoi in Bucuresti. Urmatoarea zi am pregatit bagajul pentru plecarea la munte. Am fost atent si la cel mai mic detaliu pentru a nu uita ceva acasa. Imi trebuiau uniforme, schimburi etc. Ma gandeam in permanenta la ce urma sa se intample. Am vrut sa iasa totul prfect. Ganduri, planuri, vise, discutii, intrebari, emotii . . . . In sfarsit am ajuns la locul faptei. Odata ajuns, am despachetat repede si am coborat la bucatarie pentru intalnirea cu echipa de acolo. Am facut cunostinta, am discutat putin despre meniu, am pus la punct cateva detalii legate de zilele ce urmau si am trecut la treaba. Am fost sprijinit de absolut toata lumea de acolo. Au fost deosebit de ospitalieri. 


Au urmat doua zile de pregatiri intense pentru seara festiva. Impreuna cu echipa de acolo ,ne-am mobilizat sa nu ne facem de ras in fata turistilor. Meniul era unul sofisticat cu multe elemente de decor care implica multa atentie si concentrare. Asosit si mult asteptata seara de revelion. Eram linistit deoarece aveam totul gata. trebuiau doar incalzite si montate pe farfurii. Se tot discuta pe seama design-ului. Faceam schite de lucru. Doamna directoare era si ea emotionata. Venea mai mereu la bucatarie si intreba daca totul este in regula si daca suntem in grafic cu meniul. Ospatarii aranjau de zor sala de mese. Totul trebuia sa fie perfect. 






APERITIV FREYA










SIMFONIE MARINA CU LEGUME SI SOS USOR AROMAT DE SFECLA ROSIE








SORBETTO DE LIME CU JELEU DE LAMAIE SI PARFUM DE MODENA








FESTINUL NOULUI AN:MIXT GRILL CU SOTE DE CIUPERCI DE PADURE SI SOS CU AROME DE TOAMNA







SPUMA DE CIOCOLATA IN TREI CULORI CU INGHETATA DE VANILIE SI SOS DULCE DE ARDEI




 A trecut si seara de revelion. Eu am rasuflat usurat. A iesit totul asa cum mi-am dorit. Toata lumea a fost multumita. Incepand de la turisti, continuand cu doamna directoare si terminand cu noi cei din echipa de bucatari. seara s-a terminat cu urari de bine si ciocniri de pahare cu sampanie. Eram cu totii relaxati si cu zambet larg pe buze. Ne-am retras cu totii pentru odihna. Urma o a doua zi de foc si anume brunch-ul de pe 1 ianuarie. Am lasat petrecaretii in urma si am plecat. BRUNCH!! Trezirea!!! Eram deja in noul an!! Am intrat in bucatarie pentru misiunea finala. Impreuna cu ceilalti bucatari am inceput sa pregatim mancarea pentru bufet. Nu prea vorbeam niciunul dintre noi. Cu totii eram concentrati la ceea ce executam.  Misiune indeplinita!!!




 
 







  A sosit timpul sa ne luam ramas bun si sa plecam inapoi la Bucuresti. Abia asteptam sa ajungem acasa. A fost o experienta frumoasa. Am intrat in noul an asa cum am visat . Multumesc intregii echipe de bucatari si ospatari de la Casa Freya din Busteni pentru sprijinul acordat si le urez un sincer LA MULTI ANI!! pentru anul 2012. Aceleasi urari le fac si celor care au citit aceste randuri si care au impartasit alaturi de mine cronologia craciunului. Imi doresc sa fiu sanatos si cu putere de munca sa mai pot sa va surprind si pe viitor. Acum ma retrag la nimicurile mele si va las in linistea inceputului de an. BINE AI VENIT 2012 SI TE VOM SLUJI PANA LA PLECARE!!!

Un comentariu: