TARTAR DE SOMON CU AVOCADO, ULEI DE ARGAN SI CREMA DE MODENA |
Mod de preparare:
- somonul proaspat se pune la conservat ingropat intr-un amestec de sare, zahar si seminte coriandru zdrobite;
- se tine ingropat in sare timp de 3 ore;
- separat se face o reductie de aceto balsamic cu tije de busuioc; cand a devenit mai cremos se da deoparte si se strecoara; se lasa la racit;
- se taie cubulete rosia si avocado, iar ceapa verde se taie marunt;
- se iau doua sau trei frunze frumoase de busuioc si se prajesc in ulei fierbinte; se scot pe un servet absorbant; frunzele se pot folosi la decor;
- scoatem somonul din sare si il spalam la jet de apa rece; se taie somonul cubulete si incepem sa-l montam pe farfurie cu ajutorul unui cilindru; se incepe cu primul strat ceapa verde si se continua cu somonul, avocado si rosia formandu-se un joc de culori;
- se decoreaza cu frunzele de busuioc prajite, se pune reductia de aceto balsamic pe farfurie si se presara ulei de argan.
Va doresc pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu