CHEF ADRIAN

Sunt de 17 ani in acest univers al gastronomiei.Bucataria mea nu este conceputa pentru a repeta actul codificat, ci pentru a crea, inventa, cu scopul unic de a arata bine şi frumos.

sâmbătă, 5 mai 2012

15.

TARTAR DE SOMON CU AVOCADO, ULEI DE ARGAN SI CREMA DE MODENA



Mod de preparare:
                      - somonul proaspat se pune la conservat ingropat intr-un amestec de sare, zahar si seminte coriandru zdrobite;
                      - se tine ingropat in sare timp de 3 ore;
                      - separat se face o reductie de aceto balsamic cu tije de busuioc; cand a devenit mai cremos se da deoparte si se strecoara; se lasa la racit;
                      - se taie cubulete rosia si avocado, iar ceapa verde se taie marunt;
                      - se iau doua sau trei frunze frumoase de busuioc si se prajesc in ulei fierbinte; se scot pe un servet absorbant; frunzele se pot folosi la decor;
                      - scoatem somonul din sare si il spalam la jet de apa rece; se taie somonul cubulete si incepem sa-l montam pe farfurie cu ajutorul unui cilindru; se incepe cu primul strat ceapa verde si se continua cu somonul, avocado si rosia formandu-se un joc de culori;
                      - se decoreaza cu frunzele de busuioc prajite, se pune reductia de aceto balsamic pe farfurie si se presara ulei de argan.

                                                                                       Va doresc pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu