FILE DE SOMON GATIT LA SOUS VIDE CU SOS ASIATIC DE PORTOCALE SI WOK DE BOK CHOY |
Mod de preparare:
- se face o marinata din supa peste, sos peste, granule dashi, unt topit, ginger tocat marunt, usturoi zdrobit, ulei susan;
- aceasta marinata se pune pe foc pentru a se uniformiza gusturile si apoi se strecoara;
- fileul de somon se pune intr-o punga speciala de vidat impreuna cu putina marinata si se videaza;
- aparatul sous vide se programeaza la o temperatura de 55 C;
- se pune fileul de somon la gatit in apa pentru 14 minute;
- separat ,se soteaza o mana de bok choy proaspat, in ulei incins, in wok;
- sosul se face din aceeasi marinata la care se adauga suc natural de portocale si sake;
- pe mijlocul farfuriei se pun doua fire de sparanghel sotate in unt cu putina sare, peste care se pune bok choy-ul gatit in wok; peste toata garnitura de legume se aseaza somonul ; peste somon se pune sosul de portocale, iar la sfarsit punem un mix de salate si o grisina de piele de somon crispy.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu