CHEF ADRIAN

Sunt de 17 ani in acest univers al gastronomiei.Bucataria mea nu este conceputa pentru a repeta actul codificat, ci pentru a crea, inventa, cu scopul unic de a arata bine şi frumos.

duminică, 5 februarie 2012

4.

FILE DE SOMON GATIT LA SOUS VIDE CU SOS ASIATIC DE PORTOCALE SI WOK DE BOK CHOY

Mod de preparare:
                    - se face o marinata din supa peste, sos peste, granule dashi, unt topit, ginger tocat marunt, usturoi zdrobit, ulei susan;
                    - aceasta marinata se pune pe foc pentru a se uniformiza gusturile si apoi se strecoara;
                    - fileul de somon se pune intr-o punga speciala de vidat impreuna cu putina marinata si se videaza;
                    - aparatul sous vide se programeaza la o temperatura de 55 C;
                    - se pune fileul de somon la gatit in apa pentru 14 minute;
                    - separat ,se soteaza o mana de bok choy proaspat, in ulei incins, in wok;
                    - sosul se face din aceeasi marinata la care se adauga suc natural de portocale si sake;
                    - pe mijlocul farfuriei se pun doua fire de sparanghel sotate in unt cu putina sare, peste care se pune bok choy-ul gatit in wok; peste toata garnitura de legume se aseaza somonul ; peste somon se pune sosul de portocale, iar la sfarsit punem un mix de salate si o grisina de piele de somon crispy.


                                                                                                             Va doresc pofta buna!
                  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu