HOMAR CU GALETTE DE CARTOFI, FICAT DE GASCA LA TIGAIE SI SOS DE ZMEURA |
- homarul se opareste in apa clocotita timp de 15 - 17 min., dupa care se scoate in apa cu gheata;
- se scoate carnea de la cleste si din coada; la acest preparat vom folosi doar un cleste si doar jumatate din coada;
- separat vom face o garnitura de cartofi si una de legume tocate foarte marunt;
- cartoful se curata de coaja si se taie felii subtiri; intr-o tava cu foaie pergament, se aseaza feliile de cartof in forma de floare, pe mai multe straturi, si se baga la cuptor;
- pentru garnitura de legume, avem nevoie de morcovi, praz, pastarnac si gulie; toate aceste legume se toaca foarte marunt si se oparesc;
- pentru sos avem nevoie de suc natural de sfecla rosie, dulceata de zmeura, suc de gref.rosu, unt, busuioc proaspat;
- se taie o felie de ficat de gasca si se prajeste intr-o tigaie incinsa; carnea de homar se soteaza in unt incins pana capata o culoare aurie; mixtul de legume se soteaza si el in unt;
- pe mijlocul farfuriei se pune sosul de zmeura; cu ajutorul unui cerc, se aseaza legumele in centrul farfuriei peste care se pune garnitura de cartofi; peste cartofi se pune carnea de homar si transa de ficat;
- se decoreaza farfuria cu 2 - 3 bucati de zmeura proaspata si 3 - 4 fire de ciboulette.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu