CHEF ADRIAN

Sunt de 17 ani in acest univers al gastronomiei.Bucataria mea nu este conceputa pentru a repeta actul codificat, ci pentru a crea, inventa, cu scopul unic de a arata bine şi frumos.

duminică, 5 februarie 2012

5.

HOMAR CU GALETTE DE CARTOFI, FICAT DE GASCA LA TIGAIE SI SOS DE ZMEURA
Mod de preparare:
                     - homarul se opareste in apa clocotita timp de 15 - 17 min., dupa care se scoate in apa cu gheata;
                     - se scoate carnea de la cleste si din coada; la acest preparat vom folosi doar un cleste si doar jumatate din coada;
                     - separat vom face o garnitura de cartofi si una de legume tocate foarte marunt;
                     - cartoful se curata de coaja si se taie felii subtiri; intr-o tava cu foaie pergament, se aseaza feliile de cartof in forma de floare, pe mai multe straturi, si se baga la cuptor;
                     - pentru garnitura de legume, avem nevoie de morcovi, praz, pastarnac si gulie; toate aceste legume se toaca foarte marunt si se oparesc;
                     - pentru sos avem nevoie de suc natural de sfecla rosie, dulceata de zmeura, suc de gref.rosu, unt, busuioc proaspat;
                     - se taie o felie de ficat de gasca si se prajeste intr-o tigaie incinsa; carnea de homar se soteaza in unt incins pana capata o culoare aurie; mixtul de legume se soteaza si el in unt;
                     - pe mijlocul farfuriei se pune sosul de zmeura; cu ajutorul unui cerc, se aseaza legumele in centrul farfuriei peste care se pune garnitura de cartofi; peste cartofi se pune carnea de homar si transa de ficat;
                     - se decoreaza farfuria cu 2 - 3 bucati de zmeura proaspata si 3 - 4 fire de ciboulette.

                                                                                                   Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu