CAPRESE IN STIL PERSONAL CU ULEI DE BUSUIOC, EMULSIE FINA DE MORCOV SI PARFUM DE MODENA |
Mod de preparare:
- intr-o craticioara se face o reductie de aceto balsamico cu miere si busuioc; cand este gata se da deoparte si se lasa la racit; se strecoara;
- intr-o alta craticioara se pun la fiert morcovi in supa de pui cu putina sare; cand s-au fiert se strecoara foarte bine si apoi se blendeaza foarte bine cu ajutorul unui blender foarte puternic;
- dupa ce a fost blendat se trece printr-o sita fina; se potriveste de gust;
- se blanseaza o legatura de busuioc in apa clocotita cca 10 sec.; se scoate in apa rece cu gheata pentru o racire cat mai rapida; se scurge de apa si se blendeaza foarte bine cu ulei de masline; se lasa deoparte pentru a se decanta; se strecoara ;
- semintele de pin se soteaza in tigaie fara nimic pana capata o culoare aurie; se lasa la racit;
- se ia o bucata de mozzarella di bufala si o rosie si se taie in felii ;
- se face un mic castel din feliile de rosie si mozzarella dupa care se garniseste farfuria cu uleiul de busuioc, reductia de aceto balsamic si emulsia de morcov; pentru a da o prospetime preparatului se adauga un mix de salate verzi; la sfarsit se adauga si cateva seminte de pin.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu