CHEF ADRIAN

Sunt de 17 ani in acest univers al gastronomiei.Bucataria mea nu este conceputa pentru a repeta actul codificat, ci pentru a crea, inventa, cu scopul unic de a arata bine şi frumos.

luni, 13 februarie 2012

6.

CAPRESE IN STIL PERSONAL CU ULEI DE BUSUIOC, EMULSIE FINA DE MORCOV SI PARFUM DE MODENA


Mod de preparare:
                 - intr-o craticioara se face o reductie de aceto balsamico cu miere si busuioc; cand este gata se da deoparte si se lasa la racit; se strecoara;
                 - intr-o alta craticioara se pun la fiert morcovi in supa de pui cu putina sare; cand s-au fiert se strecoara foarte bine si apoi se blendeaza foarte bine cu ajutorul unui blender foarte puternic;
                 - dupa ce a fost blendat se trece printr-o sita fina; se potriveste de gust;
                 - se blanseaza o legatura de busuioc in apa clocotita cca 10 sec.; se scoate in apa rece cu gheata pentru o racire cat mai rapida; se scurge de apa si se blendeaza foarte bine cu ulei de masline; se lasa deoparte pentru a se decanta; se strecoara ;
                 - semintele de pin se soteaza in tigaie fara nimic pana capata o culoare aurie; se lasa la racit;
                 - se ia o bucata de mozzarella di bufala si o rosie si se taie in felii ;
                 - se face un mic castel din feliile de rosie si mozzarella dupa care se garniseste farfuria cu uleiul de busuioc, reductia de aceto balsamic si emulsia de morcov; pentru a da o prospetime preparatului se adauga un mix de salate verzi; la sfarsit se adauga si cateva seminte de pin.

                                                                                      Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu