PIEPT DE RATA CU SPARANGHEL VERDE, CHUTNEY DE VINETE SI SOS DE MURE AROMAT |
Mod de preparare:
- pieptul de rata se cresteaza pe piele si se pune plita pe partea cu pielea si se lasa pana ce aceasta devine usor crocanta;
- sparanghelul verde se curata la baza si apoi se opareste; se scoate in apa cu gheata;
- intr-o craticioara se face o reductie de otet de vin rosu cu miere, stele de anason, baton de scortisoara si seminte de coriandru zdrobite; se continua cu suc de gref. rosu si putin sirop de mure; dupa ce a fiert putin, se adauga o bucatica de unt si cateva mure taiate in jumatati, dupa care se ingroasa sosul;
- se face un chutney de vinete :se taie vanata cubulete si se pune la fiert cu zahar si vin rosu; se fierbe pana scade si devine legata ca o dulceata;
- pieptul de rata se lasa putin deoparte dupa ce acesta a fost luat de pe plita; se taie felii subtiri;
- pieptul de rata taiat felii si sparanghelul se aseaza in forma de castel, iar sosul se pune de jur-imprejurul preparatului;
- se decoreaza cu chives si rondea de portocala deshidratata.
Va doresc pofta buna!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu