CHEF ADRIAN

Sunt de 17 ani in acest univers al gastronomiei.Bucataria mea nu este conceputa pentru a repeta actul codificat, ci pentru a crea, inventa, cu scopul unic de a arata bine şi frumos.

vineri, 30 martie 2012

11.


PIEPT DE RATA CU SPARANGHEL VERDE, CHUTNEY DE VINETE SI SOS DE MURE AROMAT


Mod de preparare:
            
                    - pieptul de rata se cresteaza pe piele si se pune plita pe partea cu pielea si se lasa pana ce aceasta devine usor crocanta;
                    - sparanghelul verde se curata la baza si apoi se opareste; se scoate in apa cu gheata;
                    - intr-o craticioara se face o reductie de otet de vin rosu cu miere, stele de anason, baton de scortisoara si seminte de coriandru zdrobite; se continua cu suc de gref. rosu si putin sirop de mure; dupa ce a fiert putin, se adauga o bucatica de unt si cateva mure taiate in jumatati, dupa care se ingroasa sosul;
                    - se face un chutney de vinete :se taie vanata cubulete si se pune la fiert cu zahar si vin rosu; se fierbe pana scade si devine legata ca o dulceata;
                    - pieptul de rata se lasa putin deoparte dupa ce acesta a fost luat de pe plita; se taie felii subtiri;
                    - pieptul de rata taiat felii si sparanghelul se aseaza in forma de castel, iar sosul se pune de jur-imprejurul preparatului;
                    - se decoreaza cu chives si rondea de portocala deshidratata.


                                                                                                  Va doresc pofta buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu