CHEF ADRIAN

Sunt de 17 ani in acest univers al gastronomiei.Bucataria mea nu este conceputa pentru a repeta actul codificat, ci pentru a crea, inventa, cu scopul unic de a arata bine şi frumos.

marți, 6 martie 2012

9.

COTLETELE DE MIEL CU RATATOUILLE DE LEGUME  SI SOS DE ROZMARIN


Mod de preparare:

                     - coastele de miel se curata de seu si pielite si se portioneaza; se curata fiecare os in parte ;
                     - se gatesc pe gratar;
                     - separat se face o tocanita de legume frantuzeasca; avem nevoie de ceapa (hasme), ardei gras, dovlecel, vinete, rosii proaspete, putin usturoi si cateva frunze de busuioc;
                     - se taie legumele cubulete si se calesc in ulei de masline cu putina sare si piper; se calesc pana se inmoaie putin dupa care se condimenteaza; spre deosebire de reteta oficiala, nu adaugam sos de rosii, ci o lasam mai uscata aceasta garnitura;
                     - taiem din vanata intreaga doua felii si le prajim pe gratar;
                     - sosul se face din fond de vita; se pune la fiert cu usturoi zdrobit, o cracuta de rozmarin, vin rosu si o lingura de sos soia; se fierbe si apoi se strecoara; 
                     - cu ajutorul unui cerc se monteaza garnitura apoi se monteaza si cotletelele de miel dupa care se presara sos de rozmarin peste carne.


                                                                                                      Va doresc pofta buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu