COTLETELE DE MIEL CU RATATOUILLE DE LEGUME SI SOS DE ROZMARIN |
Mod de preparare:
- coastele de miel se curata de seu si pielite si se portioneaza; se curata fiecare os in parte ;
- se gatesc pe gratar;
- separat se face o tocanita de legume frantuzeasca; avem nevoie de ceapa (hasme), ardei gras, dovlecel, vinete, rosii proaspete, putin usturoi si cateva frunze de busuioc;
- se taie legumele cubulete si se calesc in ulei de masline cu putina sare si piper; se calesc pana se inmoaie putin dupa care se condimenteaza; spre deosebire de reteta oficiala, nu adaugam sos de rosii, ci o lasam mai uscata aceasta garnitura;
- taiem din vanata intreaga doua felii si le prajim pe gratar;
- sosul se face din fond de vita; se pune la fiert cu usturoi zdrobit, o cracuta de rozmarin, vin rosu si o lingura de sos soia; se fierbe si apoi se strecoara;
- cu ajutorul unui cerc se monteaza garnitura apoi se monteaza si cotletelele de miel dupa care se presara sos de rozmarin peste carne.
Va doresc pofta buna!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu