CHEF ADRIAN

Sunt de 17 ani in acest univers al gastronomiei.Bucataria mea nu este conceputa pentru a repeta actul codificat, ci pentru a crea, inventa, cu scopul unic de a arata bine ÅŸi frumos.

marți, 6 martie 2012

I N T E R V I U

Adrian Iuriciuc - Cred ca primul preparat l-am facut pe la 10 - 12 ani

Tibi Ruczui: De regula consumatorul final, clientul, nu-l vede pe bucatar....e bine sau rau?
Adrian Iuriciuc: Eu cred ca un client care a fost multumit pe deplin de ceea ce a mancat poate sa ceara ospatarului sa vorbeasca cu bucatarul si sa schimbe doua vorbe cu el. Dar de regula nu cred ca e necesar sa-l vada. mai simplu e sa frecventeze localul.
Tibi Ruczui: A propos de client.....sa spunem ca un client vine de 10 ori de 20 de ori....vrea mereu ceva diferit... sau e "fixat" pe ceva anume?
Adrian Iuriciuc: Un client care este educat culinar cere aproape mereu altceva. Vrea sa deguste cam tot ce ai in meniu. Un client oarecare cere mereu acelasi lucru care i-a placut sau poate ca suna frumos titlul de prezentare.
Tibi Ruczui: Ce crezi ce anume contribuie la educarea clientului?
Adrian Iuriciuc: Eu cred ca un client se educa culinar cu o prezenta frecventa a acestuia in restaurante de top. Clientul trebuie sa se lase pe mana unui ospatar daca nu stie ce sa aleaga din lista de meniu si sa nu aleaga la intamplare. Trebuie sa existe in permanenta o comunicare intre acestia.. apoi ar mai fi recomandarea bucatarului. Clientul trebuie sa se simta bine intr-un restaurant si trebuie sa manance bine de aceea trebuie sa asculte de ce i se propune.
Tibi Ruczui: La nivel de comunicare am putea spune ca prin ospatar vorbeste bucatarul?
Adrian Iuriciuc: Da. Bucatarul cand listeaza ceva in meniu comunica si cu ospatarul. Acesta din urma trebuie sa stie cate ceva despre preparat sa poata asocia ceva de baut si nu numai......
Tibi Ruczui: Sa presupunem daca ai fi tu in acelasi timp si ospatar....? cum ai face?
Adrian Iuriciuc: Daca as observa ca un client este cam nedumerit sau nehotarat, as interveni si l-as intreba daca pot sa-l ajut cu ceva detalii sau daca are vreo preferinta in ziua respectiva sa pot sa-i recomand ceva si atunci intervine comunicarea intre ospatar si client. Atunci se poate spune ca un client a facut un pas.
Tibi Ruczui: Am inteles. Spune-mi ce rol crezi ca are forumul RCC? De cat timp esti in forum?
Adrian Iuriciuc: Sunt de putin timp de cca. doua luni. Eu cred ca acest forum a fost creat pentru a strange la un loc mai multi profesionisti bucatari. Toti acestia la un loc pot performa si pot arata altora sa poata performa si ei. Cred ca se poate vorbi si de o competitie tacita fara vreun premiu final. Din punctul meu de vedere e un lucru bun.
Tibi Ruczui: Asa cred si eu. Ma intereseaza foarte mult cum s-a nascut pasiunea pt meserie…
Adrian Iuriciuc: Pasiunea mea pentru meseria de bucatar s-a nascut atunci cand eram mic. Mama cred ca a vazut ca am abilitati de gatit si ma lua mereu sa o ajut in bucatarie. Acasa, mama nu e de meserie, dar ii place si ei sa surprinda!! Cred ca usor usor am progresat. Conteaza foarte mult si cu cine incepi meseria profesionist vorbind. Eu am avut noroc sa incep sub supravegherea lui JOSEPH HADDAD la CASA VERNESCU. Pentru mine JOSEPH HADDAD a ramas INVATATORUL.
Tibi Ruczui: Minunat! Care a fost primul preparat si la ce varsta ai realizat acest preprat?
Adrian Iuriciuc: Greu de spus. Cred ca primul preparat l-am facut pe la 10 - 12 ani . Am avut pofta de crema caramel. Mama ne facea frecvent desertul asta si chiar ne placea. Mie imi place si acum. Si nu a vrut sa ne faca. Si uite ca m-am apucat eu. Nu cred ca a iesit cum trebuia, dar pentru mine a fost buna. Pe vremea aia nu puteam sa deosebesc daca una sau alta era mai buna sau nu
Tibi Ruczui: Crezi ca la 3 ani e prea devreme sa incepi sa bucataresti?
Adrian Iuriciuc: Nu cred ca este prea devreme. dar nu stiu cat de multe poate sa priceapa un copilas la 3 ani. Intrebarea mea este daca nu cumva pe la 30 de ani nu se va plictisi de meseria asta?
Tibi Ruczui: ......a eu nu cred......pentru lumea culinara e infinita. Sa te intreb: ce anume apreciezi in mod deosebit la JOSEPH HADDAD
Adrian Iuriciuc: Pasiunea pentru bucatarie. Cand facea ceva nou parca radia in bucatarie. .....!!!
Tibi Ruczui:Sunt tare curios el cand a inceput, la ce varsta? .....Il poti intreba? ...Scuze...dar sunt un pic obsedat....de pasiunea pentru meserie ….dar vezi tu....un tip ca el eu cred nu se va plicitisi niciodata de meserie. Unde-l putem sa-l gasim pe JOSEPH HADDAD? Eu nu fac reclama la restaurant ci doar la pasiune……
Adrian Iuriciuc: El acum lucreaza la AQUA CHIC in Herastrau.
Tibi Ruczui: Am notat. Ai participat la concursuri?
Adrian Iuriciuc: Nu
Tibi Ruczui: De ce?
Adrian Iuriciuc: Nu am avut ocazia
Tibi Ruczui: Spune-mi te rog unde ai facut scoala de bucatari?
Adrian Iuriciuc: la Grupul Scolar Economic Administrativ Nr. 6. Acum se numete Colegiul Hermes.
Tibi Ruczui: Frumos, antic si sugestiv nume. Impresia ta despre scoala?
Adrian Iuriciuc: In scoala nu am invatat nimic. Cand m-am angajat eram tufa de Venetia. Cei din scoala nu s-au ocupat de noi in niciun fel. Cand mergeam la practica nici nu ne bagau in bucatarie. Treceam direct la depozite pentru curatenie. Meseria am invatat-o la locul de munca.
Tibi Ruczui: Asta e un fel de agresiune. Vezi ce faci cu traumele, pentru ca agresiunea lasa urme. Oricum imi place sinceritatea ta...si nu-mi place minciuna din sistemul de invatamant. Acuma din cauza asta nu se moare dar e timp irosit
Adrian Iuriciuc: Pe vremea aia nu constientizam. Eram pasiv. Am terminat scoala si m-am angajat. Nici nu mai stiu cum a fost atunci. Am trecut relativ usor peste. Acum imi fac griji. unde ne indreptam cu meseria asta? se deschid tot mai multe restaurante si personalul nu mai este triat. Totul se ia la pachet.
Tibi Ruczui: Doresti sa lucrezi in strainatate?
Adrian Iuriciuc: Toata lumea zice ca atunci cand te intorci esti schimbat la nivel de mentalitate….Eu nu am vazut nimic schimbat. Dar am vazut bucatari care au revenit la sistemul de dinainte. Deci daca te duci pe afara e bine ,dar cand te intorci tot ca inainte vei lucra.
Tibi Ruczui: Vei lucra si vei gandi.
Adrian Iuriciuc: :-))))))P
Tibi Ruczui: Am ramas si eu destul de surprins de cum isi revin oamenii la oile...adica obiceiurile lor......asta e...e bine sa fim realisti. Si Eminescu a pomenit ceva de cei care invata afara. De la Eminescu nimic nu s-a schimbat. Cei 7 ani de acasa sunt sau nu sunt.
Adrian Iuriciuc: Suntem o natie ce vesnic asteptam intre ghilimele!!!
Tibi Ruczui: Suntem cuminti si rabdatori......asa e!:) E si rabdarea o virtute....nu zic. Sa inteleg ca nu admiri niciun bucatar de la noi? Nu vreau sa folosesc totusi clestele ca sa scot de la tine un nume de bucatar.
Adrian Iuriciuc: Da-mi alternative. sa aleg din ce-mi propui.
Tibi Ruczui: Nu o sa ma vezi pe mine in acel film cu alternativele! Ok pe asta am lamurit-o! Care e mancarea preferata?
Adrian Iuriciuc: Terina de ficat de gasca cu chutney de mango si reductie de vin de porto.
Tibi Ruczui: Am notat...Suna foarte interesant si asociez acest preparat cu numele tau.....e ok? Doresti sa mentionezi ceva in incheiere?
Adrian Iuriciuc: Sunt de accord cu asocierea. Eu sunt onorat sa dau acest interviu si ii multumesc celui care a fost cu initiativa.
Tibi Ruczui: Ciprian Toba din Peru a fost.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu