CHEF ADRIAN

Sunt de 17 ani in acest univers al gastronomiei.Bucataria mea nu este conceputa pentru a repeta actul codificat, ci pentru a crea, inventa, cu scopul unic de a arata bine şi frumos.

vineri, 30 martie 2012

13.

COTLET DE MIEL CU PIURE DE MORCOV, PASTARNAC CARAMELIZAT, BOK CHOY SOTE SI SOS DE USTUROI CU CIMBRU


Mod de preparare:

                    - coastele de miel se transeaza in bucati de cate patru coaste; se curata foarte bine oasele si carnea de pielite;se pune pe grill, se gateste pe ambele parti, dupa care se continua la cuptor; se tine pana acesta ramane roze la mijloc;
                    - pastarnacul se curata, se taie in sferturi, pe lung, si se baga la cuptor cu supa de pui, miere, ulei, sare si piper;
                    - morcovul se pune la fiert in supa de pui; dupa ce a fiert se scurge de zeama si se paseaza foarte bine sa rezulte o consistenta cremoasa; se potriveste de gust cu sare;
                    - frunzele de bok choy se soteaza in ulei de floare incins;
                    - intr-o craticioara se face o reductie de vin rosu cu cimbru, ceapa salota si miez de usturoi copt; se continua cu fond de vita si se lasa sa fiarba; se strecoara, se adauga putin unt si se ingroasa daca este nevoie;
                    - pe mijlocul farfuriei se pune piureul de morcov si sosul de usturoi; peste piure se aseaza bok choy-ul sote si cotletul de miel taiat in doua jumatati; peste sote-ul de bok choy se pun trei-patru bucati de pastarnac caramelizat.

                                                                                  Va doresc pofta buna!!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu