CHEF ADRIAN

Sunt de 17 ani in acest univers al gastronomiei.Bucataria mea nu este conceputa pentru a repeta actul codificat, ci pentru a crea, inventa, cu scopul unic de a arata bine şi frumos.

vineri, 30 martie 2012

14.

STEAK DE TON ROSU CU PIURE DE SFECLA ROSIE SI SOS BALSAMIC TERIYAKI


Mod de preparare:

                     - sfecla se spala foarte bine si se inveleste in folie de aluminiu; se introduce la cuptor si se coace;
                     - dupa ce sfecla rosie s-a copt, se curata si se lasa la racit; se blendeaza foarte bine cu putina miere, sare si piper si puti piure de cartofi; se lasa la scurs pentru indepartarea sucului;
                     - se transeaza trunchiul de ton rosu in steak-uri; se ia un steak si se pune pe gratar; steak-ul de ton se serveste rer sau medium;
                     - intr-o craticioara se pune la fiert sos soia cu mirin, sake, miere si putin aceto balsamic; se ingroasa cu amidon;
                     - se ia o capatana de usturoi si se taie in jumatate; cele doua jumatati se prajesc pe plita impreuna cu o rosie cherry;
                     - se mai ia o legatura de paste soba si se prajesc, dupa care se sfarama; prin aceste paste sfaramate se trece un guguloi de piure de sfecla rosie;
                     - se aseaza acest guguloi pe farfurie, steak-ul de ton langa, pe ton se pune sosul balsamic teriyaki si o jumatate de usturi cu rosia cherry peste.

                                                                                   Va doresc pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu